Все по-често в ежедневието ни се сблъскваме с израза деца индиго.

...
Все по-често в ежедневието ни се сблъскваме с израза деца индиго.
Коментари Харесай

Как да разпознаем индиго децата?

Все по-често в всекидневието ни се сблъскваме с израза деца индиго. Какво съставлява той? Идеята, стояща зад този термин дава началото си през 70-те години на предишния век от учителката и създател на книги Нанси Ан Тап (Nancy Ann Tappe). Децата индиго са разнообразни. Те са специфични и доста по надарени от останалите още от раждането си. Възможностите им граничат със свръхестественото. Те припомнят на човечеството, че в миналото и ние самите сме били като тях. Но през днешния ден сме изгубили връзката с вътрешното ни аз – тяло и схващане не са към този момент едно. Тези деца са като вълшебен подарък за човешкото развиване. Те са еволюирали. Те могат без проблем да се свързват с груповото схващане.

Знаете ли какво съставлява аурата? Тя е цветово лъчение към даден човек или предмет. Всеки има аура. Затова и децата индиго са кръстени по този начин. Защото тяхната аура има индигов цвят. През 1982 година излиза книгата „ Как да разберем живота си посредством цветовете ” (Understanding Your Life Through Color) на Нанси Ан Тап. В нея Нанси обяснява смисъла на всеки цвят на аурата и метафизичната им идея. Според нея през 60-те години на предишния век доста деца са се родили с индигова аура.

Как да разпознаете индиго децата? Ето няколко признака, които ги разграничават от останалите:

  1. Те са извънредно интуитивни. Тяхното, по този начин наречено шесто възприятие, е доста по-развито от това, на елементарните хора. Затова и децата индиго виждат и чуват неща, които останалите не схващат.
  2. Децата индиго са доста по самоуверени от останалите. Те имат ясна цел, която се стремят да реализират.
  3. Те са доста по-мъдри от хора, които са два или три пъти по-възрастни от тях. Лесно стават съпричастни на проблемите на останалите хора.
  4. Те са неповторими – правят всичко по собствен си метод. Обикновените правила и правила наподобяват банални за тях. Надарени са със доста мощна воля още от дребни.
  5. Да имаш лични правила много постоянно води до спор с останалите – децата индиго не се схващат с родителите и учителите си. През множеството време те не вършат това, което се желае от тях, а потеглят по собствен личен път.
  6. Към тях би трябвало да се подходи по-различно от останалите деца. Те не признават престижа на някой, който ги лимитира. Да си родител на такова дете е голямо предизвикателство.
  7. Обработват информацията доста по-бързо от естественото. Това постоянно води до депресивни положения и тревога. Често такива деца биват диагностицирани със синдром на недостиг на внимание и хиперактивност.
  8. Те са по-различни от останалите деца. Затова в очите на хората, те наподобяват антисоциални. Единствено с децата като тях, те могат да се почувстват себе си. Само те ги схващат и одобряват изцяло такива, каквито са.
  9. Могат да решат съвсем всеки проблем, даже и сложните. Просто са по-проницателни и виждат нещата от друг ъгъл, което прави концепциите им ексцентрични, само че извънредно ефикасни.
  10. Имат усложнения в учебно заведение. Те се състоят в това, че дясното им полукълбо е по-развито, което въздейства на тяхната просветеност и изобретателно мислене. А стандартите на учебните заведения изискват по-голямо присъединяване на лявото полукълбо.

Автор: Божидара Иванова

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР